Με συνεχείς δολοφονικούς βομβαρδισμούς και επιθέσεις εναντίον αμάχων σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας και στις δήθεν «ασφαλείς ζώνες» που έχει οριοθετήσει ο κατοχικός στρατός, με νέες εντολές εκκένωσης σε ήδη ισοπεδωμένες περιοχές που οδηγούν για πολλοστή φορά σε αναγκαστικό εκτοπισμό χιλιάδες Παλαιστίνιους, με συνέχιση του απάνθρωπου αποκλεισμού του παλαιστινιακού θύλακα, που στερεί ακόμα και τα πιο στοιχειώδη για την επιβίωση, το Ισραήλ συνεχίζει τη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα.

Τουλάχιστον 38.098 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 87.705 τραυματίστηκαν από την εισβολή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινές επιδρομές.

Μια ισραηλινή επιδρομή στη συνοικία Ζεϊτούν στην πόλη της Γάζας σκότωσε τουλάχιστον δύο ανθρώπους, αναφέρει το «Al Jazeera», το οποίο, νωρίτερα, μετέδωσε ότι ισραηλινή επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ σκότωσε τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιους.

Έξι αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό που έπληξε το αυτοκίνητό τους στη σαουδαραβική συνοικία της δυτικής Ράφα, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Κέντρο Πληροφοριών.

«Ναι» της Χαμάς σε πρόταση για διαπραγματεύσεις για τους ομήρους

Από προηγούμενη απελευθέρωση ομήρων

Από προηγούμενη απελευθέρωση ομήρων

Η Χαμάς τελικά αποδέχεται μία αμερικανική πρόταση για την έναρξη διαπραγματεύσεων σχετικά με την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτών και των αντρών, 16 ημέρες μετά από την πρώτη φάση μιας συμφωνίας με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα στο «Reuters» μία ανώτερη πηγή της Χαμάς.

Η ισλαμιστική οργάνωση απέσυρε τον όρο που έθετε για άμεση και μόνιμη κατάπαυση του πυρός, πριν από την υπογραφή της συμφωνίας, συμφωνώντας σε διαπραγματεύσεις που θα το πετύχουν αυτό στη διάρκεια των έξι εβδομάδων της πρώτης φάσης, δήλωσε ανώνυμα η πηγή στο «Reuters».

Ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος, που βρίσκεται κοντά στις διεθνείς διαμεσολαβητικές προσπάθειες ειρήνευσης, δήλωσε ότι η πρόταση αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία συμφωνία-πλαίσιο, αν υποστηριχθεί και από το Ισραήλ, ενώ θα μπορούσε να τερματίσει τον εννεάμηνο πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα.

(Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)