16.5 C
Athens
Friday, December 1, 2023

Δεν δέχτηκε καν να δει τους εργαζόμενους του Αστεροσκοπείου ο Κικίλιας

Δείγματα πολιτικής αναλγησίας και απαξίωσης των επιστημόνων,...

Γλυπτά Παρθενώνα: Ο πολιτικός διασυρμός μιας πολύ σοβαρής υπόθεσης

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η συμπεριφορά...

Ευρωπαίοι ηγέτες, πρώην πρωθυπουργοί και διεθνείς προσωπικότητες υποστηρίζουν με κείμενο τους τον Πέδρο Σάντσεθ

ΚόσμοςΕυρωπαίοι ηγέτες, πρώην πρωθυπουργοί και διεθνείς προσωπικότητες υποστηρίζουν με κείμενο τους τον Πέδρο Σάντσεθ

Ενόψει των αυριανών εκλογών στην Ισπανία ηγέτες και προσωπικότητες του Σοσιαλδημοκρατικού χώρου υπογράφουν Μανιφέστο Στήριξης του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ.

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν ο Ζακ Ντελόρ, ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας , Αντόνιο Κόστα, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα, οι πρώην πρωθυπουργοί Γκόρντον Μπράουν και Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και οι Μισέλ Μπάτσελετ, ο Στεφάν Λόφβεν, και άλλοι.

Όπως τονίζουν «στις 23 Ιουλίου, οι Ισπανοί πολίτες έχουν ραντεβού στις κάλπες για να χαράξουν το πεπρωμένο της χώρας τους. Καλούνται να αποφασίσουν ποια κυβέρνηση θα αναλάβει την ευθύνη της διοίκησης της Ισπανίας σε μια κρίσιμη στιγμή.

Η σημασία αυτών των εκλογών είναι αδιαμφισβήτητη. Ο κόσμος, και ιδιαίτερα η Ευρώπη, υποφέρει από ένα άνευ προηγουμένου κύμα συντηρητικοποίησης. Βαθιά αντιδραστικές δυνάμεις τροφοδοτούν μια ρητορική έντασης και απονομιμοποίησης των θεσμών που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια σταθερότητα.

Σε αυτά τα ταραχώδη χρόνια, οι κυβερνήσεις του Πέντρο Σάντσεθ ανταποκρίθηκαν στις προκλήσεις που αντιμετώπισαν με πολιτικές που βασίζονται στην κοινωνική δικαιοσύνη. Και έχουν δείξει ότι είναι δυνατό να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας χωρίς να αποδυναμωθεί το κράτος πρόνοιας ή να θυσιαστούν τα δικαιώματα της εργατικής τάξης ή η προστασία του περιβάλλοντος.

Με αυτές τις πολιτικές, η Ισπανία δεν έχει αναδειχθεί μόνο ως παράδειγμα προοδευτικής διαχείρισης απέναντι σε σοβαρές κρίσεις, αλλά έχει επίσης συμβάλει στην οικοδόμηση μιας δικαιότερης παγκόσμιας τάξης ειρήνης και προόδου για την εξάλειψη αυτής της παγκόσμιας ασθένειας που ονομάζεται ανισότητα.

Ο Πέντρο Σάντσεθ ενσαρκώνει την ικανότητα και τη δέσμευση να κυβερνά με θάρρος για να μετατρέψει αυτή την εποχή των μεγάλων μεταμορφώσεων σε ευκαιρίες για το μέλλον. Με στόχο, όχι μόνο τις ανάγκες της σημερινής κοινωνίας, αλλά και τα οικονομικά, εκπαιδευτικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά θεμέλια για την ευημερία των μελλοντικών γενεών.

Για το λόγο αυτό, οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, εκφράζουμε την υποστήριξή μας για την υποψηφιότητα του Πέντρο Σάντσεθ ως την επιλογή που μπορεί να προσθέσει στην πρόοδο και που δίνει συνέχεια στις μεταρρυθμίσεις και τους μετασχηματισμούς που έχουν κάνει την Ισπανία παγκόσμιο σημείο αναφοράς όσο αφορά στα δικαιώματα, στις ελευθερίες και στην ευημερία».

Check out our other content

Check out other tags:

Most Popular Articles