«Έχουν υποβληθεί περαιτέρω αιτήματα για χορήγηση αδειών» για συγκεντρώσεις όπου οι διοργανωτές σκοπεύουν να βεβηλώσουν αντίτυπο του ιερού βιβλίου του Ισλάμ, δήλωσε ο πρωθυπουργός στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT.

Παράλληλα σήμερα ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Τομπίας Μπίλστρομ σημείωσε ότι το σουηδικό κράτος δεν εγκρίνει ούτε επικροτεί τέτοιες συγκεντρώσεις βεβήλωσης αντιτύπων του Κορανίου, αλλά οι άδειες για τέτοιες εκδηλώσεις χορηγούνται με βάση τη σουηδική νομοθεσία περί ελευθερίας του λόγου.

Χθες Τετάρτη, η Στοκχόλμη κατηγόρησε τη Ρωσία και άλλους φορείς που επιχορηγούνται από το ρωσικό κράτος ότι διαδίδουν παραπληροφόρηση με σκοπό να βλάψουν τη φήμη της Σουηδίας και μαζί την προσπάθεια της σκανδιναβικής χώρας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Ο επικεφαλής της σουηδικής διπλωματίας τόνισε ότι επικοινώνησε με τους υπουργούς Εξωτερικών του Ιράν, του Ιράκ, της Αλγερίας και του Λιβάνου, μεταξύ άλλων, καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Στη Σουηδία έχουν πραγματοποιηθεί πολλές συγκεντρώσεις τις τελευταίες εβδομάδες όπου αντίτυπα του Κορανίου έχουν καταστραφεί ή καεί, προκαλώντας οργή στον μουσουλμανικό κόσμο και διαδηλώσεις κατά σουηδικών αντιπροσωπειών σε μουσουλμανικές χώρες.

ΠΗΓΗ:CNN