20 C
Athens
Monday, May 20, 2024

Microsoft Copilot: Ερχεται ο καθημερινός βοηθός τεχνητής νοημοσύνης

TεχνολογίαMicrosoft Copilot: Ερχεται ο καθημερινός βοηθός τεχνητής νοημοσύνης

Έναν νέο κόσμο εγκαινιάζει από την επόμενη εβδομάδα η Microsoft, αναβαθμίζοντας πλήρως εργασία και καθημερινότητα, με προτεραιότητα το απόρρητο και την ασφάλεια. Σ’ αυτό τον νέο κόσμο, ο μέσος εργαζόμενος καλείται να αφήσει πίσω του την καθιερωμένη εργάσιμη μέρα και τον αυξημένο όγκο και ρυθμό των τελευταίων ετών – πάνω από 18 αναζητήσεις τη μέρα, πάνω από 250 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χρήση άνω των 11 εφαρμογών σε μια μέρα για ολοκλήρωση συγκεκριμένων εργασιών, πάνω από 150 συνομιλίες στο Teams. Συγκεκριμένα στο Teams, υπολογίζεται ότι ο εβδομαδιαίος αριθμός συσκέψεων έχει τριπλασιαστεί σε σύγκριση με το 2020.

Η Microsoft δημιουργεί ουσιαστικά έναν βοηθό στην καθημερινότητα, με κατανόηση της δουλειάς, των προτεραιοτήτων και των αναγκών κάθε χρήστη, ο οποίος δίνει προβάδισμα σε μερικές από τις πιο περίπλοκες ή και κουραστικές εργασίες, είτε πρόκειται για τη σύνταξη μιας επικοινωνίας, τη δημιουργία μιας παρουσίασης, την οργάνωση ενός ταξιδιού ή των μηνυμάτων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εξατομικευμένες απαντήσεις βασισμένες στο ιστορικό συνομιλιών, σύνδεση διαφορετικών λογαριασμών – συμπεριλαμβανομένων των Gmail, Yahoo, iCloud και άλλων – σε μία εφαρμογή, βοήθεια ακόμα και στις προτάσεις για αγορές με δυνατότητα ταχύτερης ανεύρεσης επιλογών σε καλύτερες τιμές. Πέρα από τις προσαρμοσμένες προτάσεις, οι χρήστες του Microsoft Edge τους τελευταίους 12 μήνες έχουν εξοικονομήσει συνολικά πάνω από 4 δισ. δολάρια στις αγορές τους.

Η εταιρεία ανακοινώνει επίσημα σήμερα την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης σε όλα τα δημοφιλή και αγαπημένα προϊόντα της, με την εισαγωγή του Copilot.

To Copilot είναι σχεδιασμένο να συνδυάζει πρωτοποριακά το πλαίσιο και τη νοημοσύνη του διαδικτύου με τα δεδομένα του χρήστη και την εργασία που πραγματοποιεί στον υπολογιστή του μια δεδομένη στιγμή, για να παρέχει καλύτερη υποστήριξη, με ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Θα συνεχίσει να προσθέτει δυνατότητες και να δημιουργεί συνδέσεις με τις πιο χρησιμοποιούμενες εφαρμογές στην πάροδο του χρόνου, σε συνέπεια με το όραμά της για μια εμπειρία που συνοδεύει τους χρήστες σε όλη τους τη ζωή.

Τι περιλαμβάνουν τα νέα προϊόντα της Microsoft

Καθώς εισερχόμαστε με ταχύτητα σε μια νέα εποχή ΑΙ, ο τρόπος που συσχετιζόμαστε με την τεχνολογία και επωφελούμαστε απ’ αυτήν αλλάζει ριζικά. Με τη σύγκλιση των chat interfaces και των μεγάλων μοντέλων γλώσσας, οι χρήστες μπορούν πλέον να ζητήσουν ακριβώς αυτό που θέλουν, με φυσική γλώσσα, και η τεχνολογία είναι αρκετά «έξυπνη» ώστε να τους απαντήσει, να δημιουργήσει ή να εκτελέσει εντολές άμεσα.

Η Microsoft συγκεντρώνει όλες αυτές τις δυνατότητες στο Copilot, έναν «συγκυβερνήτη» ικανό να βοηθήσει στην υλοποίηση κάθε εργασίας. Ενσωματώνοντας την τεχνητή νοημοσύνη μέσω του Copilot στα πιο δημοφιλή και αγαπημένα προϊόντα, η εταιρεία καθιστά πιο αποδοτικό το coding στο GitHub. Βελτιώνει την παραγωγικότητα σε όλη τη σουίτα του Microsoft 365, επαναπροσδιορίζει την αναζήτηση στο Bing και στο Edge, ενώ αυξάνει την αποδοτικότητα συνολικά σε όλες τις εφαρμογές των Windows. Το Copilot θα λειτουργεί είτε ως εφαρμογή είτε θα εμφανίζεται στον χρήστη όταν το χρειάζεται, με ένα απλό δεξί κλικ, ενώ σταδιακά θα ενισχύεται με νέες δυνατότητες για τις πλέον χρησιμοποιούμενες εφαρμογές.

Η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης δεν σταματά στο Copilot καθώς θα βρίσκεται στο επίκεντρο νέων ενημερώσεων που πρόκειται να ακολουθήσουν στο επόμενο διάστημα, οι οποίες αφορούν όλο το φάσμα των προϊόντων της Microsoft. Ενδεικτικά:

Με σχεδόν 150 νέες δυνατότητες, η επόμενη ενημέρωση των Windows 11 είναι από τα πιο φιλόδοξα project της Microsoft, φέρνοντας τη δύναμη του Copilot και νέες εμπειρίες τεχνητής νοημοσύνης σε εφαρμογές όπως το Paint Photos, το Clipchamp και πολλές άλλες, απευθείας στο Windows PC.Το Bing θα διαθέτει πλέον υποστήριξη για το τελευταίο μοντέλο DALL.E 3 από την OpenAI και θα παρέχει πιο εξατομικευμένες απαντήσεις βάσει του ιστορικού αναζητήσεων, προσφέροντας μια νέα εμπειρία αγορών με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και ενημερώσεις στο Bing Chat Enterprise, που θα το κάνει ακόμα πιο ευέλικτο.Το Microsoft 365 Copilot θα είναι ευρέως διαθέσιμο για εταιρικούς πελάτες από την 1η Νοεμβρίου 2023 μαζί με το Microsoft 365 Chat, έναν νέο AI assistant που θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο εργασίας.Επιπλέον, «έρχονται» οι νέες συσκευές Surface που θα περιλαμβάνουν όλες τις παραπάνω εμπειρίες τεχνητής νοημοσύνης για τους χρήστες, διαθέσιμες από σήμερα για προπαραγγελία.

Από τα Windows 11, τον προορισμό για τις πιο καινοτόμες ΑΙ εμπειρίες που θα επιτρέψουν στους χρήστες να εξελίξουν συνολικά την παραγωγικότητά τους στην εργασία, το σχολείο και το σπίτι, έως το Microsoft 365, το Bing και τον Edge, η Microsoft, όπως αναφέρει, αποτελεί το μέρος όπου οι ισχυρές και χρήσιμες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης ενσωματώνονται με απλότητα, ασφάλεια και υπευθυνότητα στα προϊόντα που οι χρήστες χρησιμοποιούν περισσότερο καθημερινά.

ΠΗΓΗ:euro2day

Check out our other content

Check out other tags:

Most Popular Articles