Γεωλόγοι του Πανεπιστημίου της Βέρνης εξέτασαν τη σύνθεση του αντικειμένου, συμπεριλαμβανομένου του αλουμινίου-26, ενός βραχύβιου ισότοπου (άτομα του ίδιου χημικού στοιχείου που έχουν διαφορετικό αριθμό νετρονίων στον πυρήνα τους) που κάποτε ήταν άφθονο στο πρώιμο ηλιακό σύστημα, αλλά δεν βρίσκεται φυσικά στη Γη.

Ωστόσο, μόνο τρεις μετεωρίτες με τον ίδιο συνδυασμό μετάλλων έχουν πέσει στη Γη, περίπου, την ίδια ώρα στην Ευρώπη: Ένας στην Τσεχική Δημοκρατία (Bohumilitz) , ένας άλλος στην Ισπανία (Retuerte de Bullaque) και ο τρίτος στην Εσθονία (Kaalijarv).

Το «εξωγήινο όπλο»

Το μυτερό κομμάτι κατασκευάστηκε από έναν σιδερένιο μετεωρίτη, κυρίως από ορυκτά καμασίτη και ταενίτη, που βρέθηκαν στη Γη μόνο επειδή έπεσαν από το διάστημα.

Σιδερένιοι μετεωρίτες πέφτουν και στη Γη, είναι όμως πολύ πιο σπάνιοι από τους λεγόμενους χονδριτικούς μετεωρίτες, οι οποίοι αποτελούνται, κυρίως, από πέτρα και έχουν διαφορετική προέλευση. Οι χονδρίτες πιστεύεται ότι σχηματίστηκαν από τη συσσωμάτωση κόκκων σκόνης στο νεαρό Ηλιακό Σύστημα, ενώ οι μεταλλικοί μετεωρίτες προέρχονται πιθανότατα από τους μεταλλικούς πυρήνες μεγάλων αστεροειδών που διαλύθηκαν σε κοσμικές συγκρούσεις.

Το «εξωγήινο όπλο»

Πηγή: skai.gr