32.7 C
Athens
Friday, June 14, 2024

Ατελείωτος κατήφορος

Σε φίλα προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ site φιλοξενείται...

Βανδάλισαν το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου

Δύο ακτιβιστές κόλλησαν αφίσες του Γουάλας και...

Αυτή η συνήθεια πριν από τον ύπνο «σκοτώνει» τις σχέσεις -Και δεν είναι αυτό που νομίζεις

ΥγείαΑυτή η συνήθεια πριν από τον ύπνο «σκοτώνει» τις σχέσεις -Και δεν είναι αυτό που νομίζεις

Από ό,τι φαίνεται, υπάρχει μια συγκεκριμένη συνήθεια που έχουν πλέον όλο και περισσότεροι άνθρωποι, η οποία μπορεί να «σκοτώσει» την ερωτική τους σχέση και δεν είναι το κακό σεξ.

Ποια είναι, όμως, αυτή; Η νυχτερινή ρουτίνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσε να αποβεί μοιραία, τουλάχιστον για την ερωτική σας ζωή.

Τι μπορεί να «σκοτώσει» μία σχέση

Γνωστή ως «παράλληλο scrolling», η συνήθεια του να ασχολείστε σιωπηλά με το κινητό σας τηλέφωνο ενώ βρίσκεστε ξαπλωμένος δίπλα στον σύντροφό σας μπορεί να αποτελέσει «ταφόπλακα» για τη σχέση σας, λένε οι ειδικοί.

«Βασικά μειώνετε τις πιθανότητες οικειότητας και στοργής ή γενικώς την ασχολία με τον σύντροφό σας», είπε στην HuffPost η Tracy Ross, θεραπεύτρια ζευγαριών και οικογένειας με έδρα τη Νέα Υόρκη.

«Η σύνδεση είναι σημαντική για μια δυνατή σχέση και πρέπει να συμβαίνει τακτικά, χωρίς αποτυχία, για να ευδοκιμήσει ένα ζευγάρι», πρόσθεσε.

Το να ξαπλώνετε στο κρεβάτι μπορεί να είναι μια στιγμή για να συνδεθείτε ο ένας με τον άλλο κάτι που η Ross λέει ότι πολλά ζευγάρια πλέον στερούνται.

Οι πελάτες της συχνά παραπονιούνται ότι το άλλο άτομο είναι «συνεχώς στο τηλέφωνό του» ή φαίνεται «αποσπασμένο», καθιστώντας δύσκολο να κρατήσουν την προσοχή τους, κάτι που με τη σειρά του, μπορεί να δημιουργήσει «περισσότερη απόσταση».

«Ενώ η ανάγκη για χαλάρωση στο τέλος της ημέρας είναι απολύτως κατανοητή, είναι δύσκολο να αρνηθεί κανείς τη ζημιά που μπορεί να κάνει σε μια σχέση», είπε.

Ωστόσο, η ψυχοθεραπεύτρια Aimee Hartstein, η οποία εδρεύει στη Νέα Υόρκη, είπε στο πρακτορείο ότι μπορεί να μην είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε τα ζευγάρια να αποσυνδέονται εντελώς από τα social media όλο το βράδυ.

«Είτε σας αρέσει είτε όχι, τα τηλέφωνά μας είναι εδώ για να μείνουν και θα ήταν ένα ασυνήθιστο ζευγάρι αυτό που θα τα αφήσει μακριά όλη τη νύχτα», εξήγησε.

«Είναι ένας τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι μαθαίνουν τα νέα τους, μιλούν με φίλους και ψυχαγωγούνται. Αν ένα ζευγάρι είναι ευτυχισμένο στη σχέση, μάλλον δεν είναι πρόβλημα», πρόσθεσε.

Τι μπορείτε να κάνετε για να σώσετε την σχέση σας

Η Ρος συνέστησε να μιλήσετε σχετικά με τη χρήση του κινητού, ίσως ρωτώντας τον άλλον εάν θέλουν να «βρουν κάτι να κάνουν μαζί» για να ξεφύγουν από την οθόνη.

«Ρωτήστε τον εαυτό σας αν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο για να αποφύγετε τον σύντροφό σας – και αν ναι, γιατί μπορεί να γίνεται αυτό;», είπε σημειώνοντας ότι τα κινητά χρησιμοποιούνται μερικές φορές ως τακτική αποφυγής. «Οι συνήθειες τείνουν να μένουν, και αν δεν προσπαθήσουμε ενεργά να τις αλλάξουμε, εδραιώνονται».

Εάν υποψιάζεστε ότι το κινητό σας μπορεί να παραβιάζει τον ποιοτικό σας χρόνο, οι ειδικοί συνιστούν να θέσετε όρια οθόνης, όπως να μην υπάρχουν τηλέφωνα στο τραπέζι ή να ορίσετε μια μέρα την εβδομάδα χωρίς αυτό.

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, δοκιμάστε το «παράλληλο παιχνίδι», την πράξη της εμπλοκής σε ό,τι βλέπει ο άλλος στην οθόνη του, είτε πρόκειται για βιντεοπαιχνίδι είτε για TikTok.

«Συχνά οι άνθρωποι κάνουν καλύτερο scrolling στο κρεβάτι τους τη νύχτα όταν μοιράζονται αυτό που κάνουν», εξήγησε ο Hartstein.

«Αν διαβάζετε ο ένας στον άλλο κομμάτια από τις ειδήσεις ή δείχνετε ο ένας στον άλλο αστεία memes για κατοικίδια, τότε συνεχίζετε να κάνετε scrolling αλλά και να συνδέεστε ο ένας με τον άλλον. Αυτός είναι ο στόχος», κατέληξε.

Φωτογραφίες: Shutterstock, Unsplash

Check out our other content

Check out other tags:

Most Popular Articles