31.3 C
Athens
Wednesday, July 24, 2024

Ψυχικό: Ο τσακωμός του τοπογράφου με επιχειρηματία της Μυκόνου και η μετακόμιση λόγω φόβου

ΕλλάδαΨυχικό: Ο τσακωμός του τοπογράφου με επιχειρηματία της Μυκόνου και η μετακόμιση λόγω φόβου

Έναν βασικό ύποπτο “φωτογραφίζουν”, 11 καταθέσεις που έχουν λάβει οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ως πιθανό ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη. Πρόκειται για καταθέσεις που έχουν ληφθεί από τρεις επιχειρηματίες, δύο άτομα που δραστηριοποιούνται σε κατασκευαστικές εργασίες, και άλλα άτομα που κινούνταν στο φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος, όπως και μία κατάθεση ατόμου που σχετίζεται με κύκλους του 44χρονου κατηγορούμενου για την δολοφονία.

Οι περισσότεροι αναφέρουν στις καταθέσεις τους ότι ο 54χρονος τοπογράφος είχε τσακωθεί έντονα με επιχειρηματία που ασχολείται με αγοραπωλησίες ακινήτων στο νησί της Μυκόνου, τον οποίο ο τοπογράφος τον θεωρούσε υπεύθυνο για την επίθεση που είχε δεχθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, κοντά στο σπίτι του στο Χαλάνδρι.

Εξαιτίας αυτής της επίθεσης ο Παναγιώτης Στάθης είχε μετακομίσει τους τελευταίους μήνες μαζί με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά σε άλλη κατοικία στο Π. Ψυχικό. Σύμφωνα με φιλικό του πρόσωπο αυτή η μετακόμιση έγινε για λόγους ασφαλείας. Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι ο 44χρονος “Γιώργος”, είχε συναντηθεί δύο φορές με τον ύποπτο για ηθική αυτουργία, μία το περασμένο Πάσχα και μία λίγο παλιότερα, όπου μιλούσαν για “δουλειές”.

Είδαν τον δολοφόνο χωρίς κράνος

Από την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού, όγκου 470 Gigabyte, οι αστυνομικοί είδαν στις 06:50 την 1η Ιουλίου (μία μέρα πριν την δολοφονία) ένα ανοικτόχρωμο αυτοκίνητο, πιθανόν Peugeot 208, να μπαίνει στον υπόγειο χώρο στάθμευσης, που είχε παραχωρήσει στον 44χρονο κατηγορούμενο η αδερφή του, στο Μαρούσι. Στις 07:04 βλέπουν το μαύρο σκούτερ να βγαίνει από εκεί. Στις 08:50 το βλέπουν να μπαίνει ξανά στον ίδιο χώρο και στις 09:03 να βγαίνει η μοτοσυκλέτα BMW μεγάλου κυβισμού. Ο οδηγός της δεν φοράει κράνος, αλλά γκρι αθλητικό σορτσάκι και μία τσάντα πλάτης, με τους αστυνομικούς να αναγνωρίζουν τον “παλιό γνώριμο”. Ακολουθώντας την διαδρομή της μαύρης BMW, διαπίστωσαν ότι κατέληξε στο Νέο Ψυχικό στο σπίτι που διέμενε με την σύντροφό του.

Την ημέρα της δολοφονίας, 2 Ιουλίου, στις 07:02, οι αστυνομικοί εντοπίζουν την μοτοσυκλέτα BMW, να εισέρχεται στον χώρο στάθμευσης στο Μαρούσι. Στις 07:14 να βγαίνει ο δολοφόνος με το μαύρο σκούτερ. Μετά τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου, στις 08:32 το μαύρο σκούτερ με τον δράστη, επιστρέψουν στον χώρο στάθμευσης. Στις 09:05 βγαίνει ο δράστης με την μαύρη μοτοσυκλέτα BMW.

Την ημέρα της σύλληψης ο 44χρονος θα επιχειρούσε να σβήσει τα “λάθη” του και να καταστρέψει στοιχεία. Το απόγευμα της Παρασκευής οι αστυνομικοί τον είδαν να φθάνει στο Ψυχικό, με ένα νοικιασμένο φορτηγάκι, με το οποίο θα πήγαινε βόλτα τον… σκύλο, όπως είχε πει στην σύντροφό του, με την οποία τις επόμενες ημέρες θα πήγαιναν διακοπές στη Τζια. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι θα εξαφάνιζε τη μαύρη BMW, που χρησιμοποίησε λανθασμένα, και θα επιχειρούσε να καταστρέψει και άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Ο άγνωστος συνεργός και το λευκό Peugeot

Οι αστυνομικοί την παραμονή της δολοφονίας διαπίστωσαν ότι ένα ανοικτόχρωμο αυτοκίνητο, πιθανόν Peugeot 208, είχε μπει στον υπόγειο χώρο στάθμευσης του Αμαρουσίου.

Το ίδιο όχημα το βλέπουν στις 00:34 στις 3 Ιουλίου, να μπαίνει ξανά στο υπόγειο πάρκινγκ και να βγαίνει από εκεί στις 00:37. Πίσω του ακολουθεί το μαύρο σκούτερ. Κάποιος συνεργός είτε είχε μεταφέρει τον δράστη, είτε άλλο άτομο προκειμένου να εξαφανίσει το μαύρο σκούτερ (SYM Joyride), τα δύο πιστόλια Glock, τo κράνος, ίσως και ρουχισμό του δολοφόνου. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την αναζήτηση βίντεο από κάμερες της περιοχής στο Μαρούσι προκειμένου να εντοπίσουν την κατάληξη του μαύρου σκούτερ.

Εξαφανίστηκε το καταγραφικό στο Ψυχικό

Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης βιντεοληπτικού υλικού, οι αστυνομικοί έψαξαν για αποτυπώσεις που είχαν καταγράψει κάμερες ασφαλείας εταιρείας, που βρίσκεται στον 1ο όροφο της πολυκατοικίας, που διέμενε ο δράστης με την σύντροφό του, στο Νέο Ψυχικό.

Στελέχη της εταιρείας ανέφεραν ότι στη θέση στάθμευσης του 44χρονου και της συντρόφου του, πέρα από την μαύρη BMW, είχαν δει ένα μαύρο σκούτερ, το οποίο προσομοίαζε με αυτό που χρησιμοποίησε ο δολοφόνος. Αυτό όμως που προκάλεσε έκπληξη στους αστυνομικούς είναι το γεγονός ότι είχε αφαιρεθεί το καταγραφικό μηχάνημα των καμερών. Εκτιμούν ότι ήταν μία ακόμη ενέργεια του δράστη να εξαφανίσει τα “λάθη” του, όπως το γεγονός ότι στάθμευσε το μαύρο σκούτερ της δολοφονίας σε οικία διαμονής του, και χρησιμοποίησε την μαύρη BMW ιδιοκτησίας εταιρείας του, προκειμένου να φεύγει από σημεία που συνδέονταν με το δολοφονικό σχέδιο.

Πηγή: THE TOC

Check out our other content

Check out other tags:

Most Popular Articles