Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη υπό τον υπουργο Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη για την αντιμετώπιση όλων των διεθνών πτυχών της κατάστασης που έχει προκύψει λόγω των δασικών πυρκαγιών στη Ρόδο.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε, προ ολίγου, στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, όπου έδωσε οδηγίες στους Ακολούθους Υπηρεσίας για τον περαιτέρω χειρισμό της κατάστασης.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η παροχή βοήθειας σε τουρίστες της Ρόδου προκειμένου να τους παρασχθεί επιπλέον βοήθεια στις προσπάθειες εκκένωσης.

Προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών ήδη μετακινείται στη Ρόδο για να εγκαταστήσει από σήμερα στις 5 μμ εντός του Διεθνούς Αερολιμένα της Ρόδου  Help Desk για τη διευκόλυνση, σε συνεργασία με τις οικείες Πρεσβείες, της έγκαιρης αναχώρησης επισκεπτών, οι οποίοι έχουν απωλέσει τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Επίσης, προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών εγκαθίσταται στην Πολιτική Προστασία για να ενισχύσει την προσπάθεια διαχείρισης της κατάστασης αναφορικά με τη διεθνή επικοινωνία με Πρεσβείες και πολίτες.

Πηγή: skai.gr