21.8 C
Athens
Thursday, May 30, 2024

Ο εισαγγελέας του εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου, Γκαλάντ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο υπέβαλε αίτηση για ένταλμα σύλληψης...

Σε 2.800 απολύσεις προχωρά η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της χώρας

Η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών και κινητής τηλεφωνίας...

Το πάρτι και οι χαμένοι…

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για το πού...

Περιοδεία του Δ. Κουτσούμπα σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα – «Στο 100% οι αποζημιώσεις, άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες»

ΕλλάδαΠεριοδεία του Δ. Κουτσούμπα σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα – «Στο 100% οι αποζημιώσεις, άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες»

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στις πληγείσες περιοχές από τις πλημμύρες ήταν το Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Αντώνης Ραλλάτος, υπεύθυνος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ.

Στο Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας ο Δημήτρης Κουτσούμπας συνομίλησε με τους πλημμυροπαθείς κατοίκους και αγρότες του χωριού, λέγοντας πως το νόημα της επίσκεψης του ΚΚΕ στις περιοχές που έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες είναι ότι πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή τη διεκδίκηση, γιατί πολλές υποσχέσεις ακούμε, όπως πριν με τις καταστροφές από τον “Ιανό”, πιο πριν από τις πυρκαγιές, τους σεισμούς.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τη θεωρία που αναπτύσσεται, ότι «όλα αυτά είναι μία κανονικότητα», λόγω της κλιματικής αλλαγής γιατί σήμερα δεν είμαστε πριν έναν αιώνα, σήμερα υπάρχει η επιστήμη, η τεχνολογία, η γνώση, υπάρχουν και οι επιστήμονες και οι ειδικοί που μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση, γι’ αυτό λέμε επίσης ότι χρειάζεται κεντρικό σχέδιο, ένα συνολικό σχέδιο στις υποδομές. Αναφερόμενος και στη χτεσινή συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με την Φον ντερ Λάιεν, τόνισε πως για την ΕΕ σε ό,τι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα υπάρχει το ζήτημα του κόστους – οφέλους, γι’ αυτό και η ΕΕ δεν θεωρεί επιλέξιμα αυτά τα έργα, ενώ όσον αφορά τα κονδύλια από την ΕΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας επεσήμανε πως πρέπει να τα διεκδικήσουμε. Είτε τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης, είτε τα λεφτά από το ΕΣΠΑ θα πρέπει να δοθούν αμέσως με συνοπτικές διαδικασίες, γρήγορα και χωρίς όρους και προϋποθέσεις που βάζει η ΕΕ, η κυβέρνηση, τα υπουργεία. Και βεβαίως χωρίς τους “κόφτες”, που τελικά για τη λαϊκή κατοικία, για το χωράφι του αγρότη, για τα μηχανήματα, για τα μέσα για την παραγωγή δίνονται κάποια ψίχουλα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε αναλυτικά για τις προτάσεις του ΚΚΕ, οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν την άμεση καταγραφή των ζημιών, τις αποζημιώσεις στο 100% που πρέπει να δοθούν γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά και στα μέτρα που πρέπει να παρθούν, για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα υγειονομικά προβλήματα που έχουν έχουν προκαλέσει οι πλημμύρες.

Το ΚΚΕ, κατέληξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «θα είναι μπροστά στους αγώνες γι’ αυτές τις διεκδικήσεις, ενάντια σ’ αυτή την εγκληματική πολιτική που σκοτώνει τον άνθρωπο, δεν υπολογίζει τις ζωές μας, δεν υπολογίζει τις περιουσίες των συνανθρώπων μας, δεν υπολογίζει τίποτα, γιατί το μόνο που υπολογίζει είναι τα κέρδη των λίγων, τις μίζες των μεγαλοεργολάβων. Γι’ αυτό και λέμε ότι δεν φτάνει μόνο ο αγώνας τώρα να διεκδικήσουμε κάτι, να πάρουμε μία ανάσα, να σταθούμε ξανά στα πόδια μας, χρειάζεται να πάμε και για ριζικές αλλαγές, χρειάζεται να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Πρέπει να αλλάξει ριζικά η κατάσταση. Γι’ αυτό χρειάζεται κεντρικό επιστημονικό σχέδιο, χρειάζεται το κράτος να αλλάξει, κι αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ο λαός με τις επιλογές του».

ΠΗΓΗ:ertnews

Check out our other content

Check out other tags:

Most Popular Articles