21.8 C
Athens
Thursday, May 30, 2024

Ο εισαγγελέας του εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου, Γκαλάντ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο υπέβαλε αίτηση για ένταλμα σύλληψης...

Σε 2.800 απολύσεις προχωρά η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της χώρας

Η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών και κινητής τηλεφωνίας...

Το πάρτι και οι χαμένοι…

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για το πού...

Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες

Right NowΚατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες
Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στην Πάτρα στην περιοχή Χάραδρο. Σύμφωνα με πληροφορίες στη γέφυρα που βρίσκεται στην είσοδο της Περιμετρικής Οδού γίνονταν εργασίες εδώ και δύο χρόνια. Από την πτώση τμήματος της γέφυρας υπάρχει ένας νεκρός και δέκα τραυματίες εργαζόμενοι εκ των οποίων οι έξι έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και οι τέσσερις στον Άγιο Ανδρέα και υπάρχουν πληροφορίες και για δύο εγκλωβισμένους.

Ακούγονται φωνές κάτω από τη γέφυρα που κατέρρευσε

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων ακούγονται φωνές κάτω από τη γέφυρα της κατέρρευσε ενώ στις έρευνες χρησιμοποιείται και drone.«Γλίτωσα από θαύμα. Ήμουν και εγώ από κάτω. Ήμουν στη γωνία και γλίτωσα από θαύμα» δήλωσε ένας Ρομά που ήταν στο σημείο. Στο σημείο, όπως είπε, ήταν και αρκετοί άλλοι Ρομά που βρίσκονται πεθαμένοι κάτω από το μπετό.Εμφανώς ταραγμένος ο άνθρωπος με σκόνες στο πρόσωπο περιέγραψε τις δραματικές στιγμές μετά την κατάρρευση της γέφυρας.Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635).

Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες (Live)

Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών.H τοπική ιστοσελίδα The Best μετέδωσε βίντεο από το σημείο της κατάρρευσης στην περιοχή Μποζαϊτικα. Σε αυτό φαίνεται να έχει πέσει τμήμα της γέφυρας και ένα σκαπτικό μηχάνημα που βρισκόταν επάνω σε αυτή.Στο σημείο βρίσκονται ασθενοφόρα και άνδρες της πυροσβεστικής που με τα χέρια και εκπαιδευμένο σκύλο ψάχνουν κάτω από τους τόνους μπετό που έχουν πέσει.Στη σημείο βρέθηκε η κάμερα της ΕΡΤ που μετέδωσε τον απεγκλωβισμό και την μεταφορά ενός εργαζόμενου σε Νοσοκομείο. Στο σημείο γίνεται καταμέτρηση των εργαζομένων για να διαπιστωθεί εάν αγνοούνται κάτω από τα συντρίμια και άλλοι εργάτες.Eν τω μεταξύ, με εντολή του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, τίθεται σε εφημερία και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ώστε μαζί με το νοσοκομείο, «Άγιος Ανδρέας», που εφημερεύει, να υποδεχθούν τραυματίες.Στο σημείο αναμένεται να φτάσει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από τα Γιάννενα προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες για τους δύο εγκλωβισμένους αγνοούμενους.Στο μεταξύ η Τροχαία έχει θέσει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσειςί σε ισχύ στην μεγάλη περιμετρική της Πάτρας, μετά την κατάρρευση τμήματος του δρόμου. Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα και η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται στον κόμβο της Εγλυκάδας.Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Διοδώρου, στην Πάτρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο τμήμα της μεγάλης περιμετρικής που κατέρρευσε.Σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το κομματι της γέφυρας βρισκόταν σε συντηρηση και ήταν αρμοδιότητα του υπουργείου και όχι της περιφέρειας.Αυτή τη στιγμή η Υφυπουργος Μεταφορών, Χριστινα Αλεξοπουλου βρίσκεται σε συσκεψη με την περιφερειαΕνώ ο αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία για να μαθει τις συνθηκες υπο τις οποίες συνεβη το δυστυχημα.Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ολυμπία Οδός είχε προxωρήσει σε προσωρινό αποκλεισμό τοπικής οδού στην Περιμετρική Πατρών στο ύψος του κόμβου Πατρών-Κ1 – Olympia Odos, καθώς σύμφωνα με τη σχετική της ανακοίνωση οι εργασίες πραγματοποιούνταν λόγω ανακατασκευής κι ενίσχυσης της Γέφυρας της Κάτω Διάβασης Κ603 της Περιμετρικής Πάτρας και στο πλαίσιο αυτών των εργασιών είχε προγραμματιστεί κατεδάφιση ενός τμήματος αυτής.Οι εργασίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είχαν ξεκινήσει από τις 07:00 το πρωί της Παρασκευής 21/07/2023 και θα διαρκούσαν έως το αργότερο τις 12:00 το πρωί της Δευτέρας 24/07/2023.Για τον λόγο αυτόν είχε πραγματοποιηθεί προσωρινός αποκλεισμός της οδού Διοδώρου στο τμήμα της που διέρχεται κάτω από τη Γέφυρα της Περιμετρικής Πάτρας, και η κυκλοφορία θα εξυπηρετείτο εναλλακτικά μέσω τοπικής παράκαμψης από όμορες οδούς.Πηγή: The Best

Check out our other content

Check out other tags:

Most Popular Articles