Όταν ρωτήθηκε εάν πιστεύει ότι η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη της για να επιτύχει ειρήνη με τη Ρωσία και να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ στο μέλλον, ο Τζένσεν φέρεται να είπε ότι “το μεταπολεμικό καθεστώς της Ουκρανίας βρίσκεται ήδη υπό διαπραγμάτευση” και το θέμα της εκχώρησης εδαφών στη Ρωσία έχει ήδη τεθεί. “Δεν λέω ότι αυτό θα έπρεπε να συμβεί. Αλλά αυτή μπορεί να είναι μια πιθανή λύση”, διευκρίνισε.

Μόσχα: “Να αναγνωριστούν οι εδαφικές πραγματικότητες”

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Γκαλουζίν δήλωσε στο TASS νωρίτερα ότι η διευθέτηση της σύγκρουσης απαιτεί επιβεβαίωση των “θεμελιωδών στοιχείων της κυριαρχίας της Ουκρανίας” – το ουδέτερο, εκτός μπλοκ και μη πυρηνικό της καθεστώς. Εκτός από αυτό, σύμφωνα με τα λόγια του Γκαλουζίν, είναι απαραίτητο να “αναγνωριστούν οι νέες εδαφικές πραγματικότητες, να διασφαλιστεί η αποστρατικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, τα δικαιώματα των ρωσόφωνων πολιτών και των εθνικών της μειονοτήτων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο”.

Η δήλωση που φέρεται να έκανε το “δεξί χέρι” του Στόλτενμπεργκ Στιαν Τζένσεν δεν έχει έως στιγμής διαψευστεί από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία

Πηγή: tass.com